Eğitimde Değişim Konferansı, 26 Ekim 2019’da 5. Konferansını “Okul Öncesi” teması ile yaptı. Eğitim sektörünün önde gelen isimleri ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen 650 eğitim sevdalısını Türkiye’nin en büyük kreşi Kampüs Kreş’ de buluşturdu.
Katılımcılarına ilham vermek, eğitimde yenilikleri konuşmak ve tüm bunları katılımcılarının keyif alacağı bir ortamda, eğitim sektöründe sinerji yaratacak şekilde gerçekleştirmek üzere tasarlanmış olan EDK Okul Öncesi ’ne anaokulundan yüksek öğretime kadar her kademede görev yapan birçok eğitimci katıldı.
Sunuculuğunu Ece Karaboncuk’un yaptığı bu büyük organizasyonda akış, davetlilerin selamlanması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Ece Karaboncuk selamlamasında;
“Sayın İzmir İl Müdür Yardımcım, Sayın Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürüm, Sayın Bakan Danışmanım, Sayın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdür Yardımcım, Sayın İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanım,
Sayın eğitim yöneticilerim, sevgili öğretmenlerim, eğitim dünyasının değerli üyeleri, saygıdeğer sivil toplum kuruluşu temsilcileri, değerli basın mensubu dostlarım ve değerli katılımcılar;” Eğitim sektörünün güçlü seslerinden biri olarak yakından tanıdığımız Eğitimde Değişim Konferanslarının bugünkü buluşmasına, #EDKokulöncesi ne hepiniz hoş geldiniz.” dedi.
Ev sahibi Kampüs Kreş Kurucu Müdürü Füsun ÖNAL ve Eğitimde İnovasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Duygunur ŞAHİN ARSLAN “hoşgeldiniz” konuşmalarını yaptılar.
Duygunur Şahin Arslan; EDK Okul Öncesi konferansının bu alanda yapılan çalışmalar arasında bir ilk olduğunu söyleyerek; Değişim 0’ dan başlar derken değişimi kendi içinde yaşayan bir konferans dizayn ettik. Tam 110 konuşmacı var aranızda. Bu, şu anlama geliyor. Deneyimlerini paylaşmak için gelen 110 isim.
Çok verimli, keyifli, öğrenmenin bol olduğu, güçlenerek gittiğimiz bir gün olsun diliyorum. Sözlerimi Bernard Shaw ın sözleri sonlandırmak isterim. “ Bana karşı anlayışlı davranan tek kişi terzimdi. Her gördüğümde yeniden alırdı ölçülerimi. Onun dışında herkes önceki ölçülerin bana uyacağını sanırdı.
Değerli misafirlerim, bugün yeniden ölçü alma vaktidir.” şeklinde sözlerini tamamladı.
Köy Okullarına Müzik projesinin kurucusu, Harran’da kız çocukları ile koro kuran ve kendisi de 15 yaşında bir çocuk olan Sera Çamaş; piyano başına geçerek tüm katılımcılara hep bir ağızdan “ BÜTÜN DÜNYA BUNA İNANSA” şarkısını söyletti. Sera Çamaş; “Eğitimde Değişim Konferansı Öğretmen Korosu kurulmuş oldu.” diyerek mutluluğunu dile getirdi.
Derin Beyin Kurucu Oğuzhan Gözek, tüm katılımcılara ile beyin egzersizleri yaptırarak hem düşündürdü hem de eğlendirdi.
Açılış konuşmasını Chicago Illinois Üniversitesi’nden Prof.Dr. Artin Göncü’ nün “ OYUNDA BÜYÜMEK” başlıklı konuşması ile yaptı. Göncü; “ Şunu söylemek istiyorum. Bence söyleyeceğim şey, bu dünyadaki çocuklukla ilgili en önemli şey. Çocuk hayatı yorumlamak için vardır. Bunu lütfen unutmayınız! Çocuk bir mana aradığı zaman oynar. Oyun bir mana aracıdır. Gerçek yaşamın bağlamından çıkartıp da sembolize ettiğimiz zaman yaşantıyı bizim yapmak istediğimiz iki şey var. Bunlardan bir tanesi yaşantıyı ne kadar iyi anlamışız? İkincisi yaşantıyı nasıl değiştirebiliriz? Bu konferansın adı Eğitimde Değişim Konferansı. Özellikle beni bu konferansa çağırdığınız için müteşekkirim .” diyerek tamamladı.
Açılış konuşması ardından katılımcılar onlar için hazırlanmış atölyelere katıldılar. Öğleden sonra ise katılımcılar, birbirinden farklı deneyim paylaşımlarını dinleme fırsatı buldular.
Kapanış Konuşmasını Prof. Dr. Yankı Yazgan yaptığı EDK Okul Öncesi’nde Yazgan; “Çocukların öğretmenin sözüne ve tonuna bağlı olarak Çünkü bazı öğretmenler düz bir tonda çocuklar kendi mekanizmalarını kuruyorlar….
İyi bir ilişki de önemli noktalardan biri sözüne sadakattir. Sözünü tutabilmedir. İyi ilişki de söz verme önemlidir. Kritik olan şey anne babaların birçoğu tutamayacağı sözler veriyorlar. Güvene dayalı ilişki de sağlıklı ilişki de verilen sözlerin tutulması önemlidir.
Yazgan’ın konuşmasının ardından kapanış gençlerindi. New York Devlet Üniversitesi New Paltz kampüsünde oyunculuk ve müzikal tiyatro eğitimi olan Kazım Metehan Ayesbeyoğlu, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservaturarı İstanbul Modern Orkestrası ikinci şefi Doğuken Aker, keman sanaçısı Oya ÇEKİ 4 parça çalarak EDK okul öncesinin finalini yaptılar.
EDK Okul Öncesi’nde 650 katılımcı, 110 konuşmacı, 55 deneyim paylaşımı oturumu, 3O farklı çalışmasında eğitimde değişimi konuştu.
EDK Okul Öncesi Haberleri :