Zamanınızı nasıl kullanacağınızı planlayın!

Merak ettiğiniz ya da öğrenmek istediğiniz konulardaki oturumları kaçırmamak, etkinliklerden faydalanmak için konferansa gelmeden önce gününüzü planlayın, takviminizi oluşturun! Oturumlar kaçta başlıyor, ne kadar sürüyor, nerede ve hangi formatta yapılıyor? Katılacağınız oturum bir çalıştay mı, yoksa sunum mu? Edtechist’de Cumartesi ve Pazar sabahı uzmanlar eşliğinde 2,5 saatlik 17 çalıştay, öğleden sonra da birer saatlik 90+ paralel oturum yer alacak. Bu zengin menüde kaybolmamak için gelmeden önce gününüzü planlamak en iyisi.

Katılacağınız oturumlara karar verin, programınızı belirleyin!

Gelmeden önce konuşmacıları ve sunumları inceleyin, ilginiz dahilinde olan oturumları işaretleyin. Hangi konularda daha çok kendinizi geliştirmeye ihtiyacınız varsa, o konulardaki oturumları seçmek en doğru yaklaşım olacaktır. Eğer Edtechist’de olduğu gibi konferansın bir iPad uygulaması varsa katılacağınız oturumları elektronik takviminize işleyebilirsiniz. Alan November, Gary Stager, Bernajean Porter, Suzie Boss, Elizabeth Helfant, Connie White ve diğer uzmanlarımız liderlik, maker hareketi, tasarım odaklı düşünme, proje tabanlı öğrenme, eğitimde iPad, dijital hikayecilik, harmanlanmış/online öğrenme, yaratıcılık ve inovasyon, araştırmacı öğretmen yaklaşımı, öğrenmeyi ölçme, 21. yüzyıl becerileri, koçluk ve FeTeMM (STEM) gibi konular üzerine hazırladıkları çalıştaylarda sizi bekliyor olacaklar.

Çalıştaylara ve etkinliklere katılın, öğrenen, uygulayan, paylaşan olun!

Unutmayın konferanslar sadece dinleyip çıkacağınız sunumlardan ibaret değildir. Yeni yaklaşımları, fikirleri öğrenebileceğiniz, etkinliklere katılarak öğrendiklerinizi uygulayabileceğiniz ve meslektaşlarınızla tanışıp, tartışabileceğiniz ortamlar da sunar. Uzmanlara sorularınız varsa sorun, tanımadığınız kişilerle tanışın, uygulamak için etkinliklere katılın. Edtechist’de sabah yapılacak çalıştaylarda aktif öğrenen, üreten ve paylaşımcı olacaksınız. 4. katı ziyaret etmeyi unutmayın. Birbirinden eğlenceli etkinliklere katılıp maker ve FeTeMM yaklaşımlarını daha yakından tanıma fırsatı yakalayacaksınız. Farklı okullardan gelen birbirinden yetenekli ve girişimci genç liderlerle tanışacaksınız. Türkiye’de ilk kez yapılacak Edtechistwall’da, ünlü çizerimiz Oğuzhan Seçir ve iki öğrencimiz sizin duygu ve düşüncelerinizi biraraya getirerek Edtechist ruhunu yansıtacaklar.

Yeni meslektaşlarla tanışın, profesyonel gelişim ağınızı genişletin!

Çalıştaylardaki etkinliklere aktif katılın, öğle yemeğini kaçırmayın ve oturum aralarını değerlendirin. Zira bu tür ortamlarda yeni meslektaşlarınızla tanışabilir, profesyonel gelişim ağınızı genişletebilirsiniz. Aynı kurumdan geldiğiniz arkadaşlarınızla aynı oturumlara girmekten kaçının. Böylece konferans sonunda toplamda daha fazla oturuma katılıp, birbirinizle öğrendiklerinizi paylaşarak konferanstan daha çok fayda sağlayabilirsiniz. Farklı okullarda ve mesleklerde çalışan kişilerle tanışın. İletişiminizi sadece konferans ile sınırlamayın, birlikte çalışabileceğiniz yeni iş birliği fikirleri kurgulayın. Edtechist’de oturum araları 30 dakikadır. Bu sürede yeni bağlantılar edinebilir, eğlenceli etkinliklere katılabilirsiniz. Hem sosyal gece hem de gala gecesi birbirinden eğlenceli etkinliklere sahne olacak. Gala yemeği ve Alan November’in ana konuşmasının öncesinde, öğretmenlerin iyi örneklerini 5 dakikalık sürelerde sahnede tüm katılımcılarla paylaşacakları Teachmeet Türkiye’de yine ilk defa düzenleniyor! Bu kez mikrofon sizde!

Sosyal medyayı takip edin, gelişmelerden haberdar olun! 

Konferans süresince yüz yüze olduğu kadar sosyal medyadan da konferans akışını takip edin. Düzenlenen etkinlikler, sponsorların promosyonları ve katılımcıların fikirleri ile zenginleşecek #edtechist hashtagi ile yapılan online sohbeti kaçırmayın. Unutmayın bu hastagi en çok kullanan twitter kullanıcılarını konferans öncesinde ve konferans süresince güzel süprizler bekliyor!

Konferanstan sonra meslektaşlarınızla paylaşımda bulunun!

Konferans bitti demeyin! Bu bir öğrenme deneyimi. Devamlı olması sizin elinizde. Konferansta edindiğiniz bilgi ve tecrübeyi konferansa katılan ya da  katılamayan meslektaşlarınızla paylaşın. Unutmayın bilgi paylaştıkça çoğalır, paylaşmak güzeldir. Edtechist sürekli beslenen bir öğrenme ağı oluşturmak vizyonu ile düzenlenen bir konferanstır.

EĞİTİMDE DEĞİŞİM KONFERANSLARÍ

BÜLTENİNE KAYDOLUN